Op Goede Vrijdag 29 maart – in de loop van de voormiddag – trekt een sponsortocht doorheen Herentals en Olen. Zo’n 200 leerlingen van kOsh campus Scheppersstraat maken dan een voettocht van 10 kilometer.

 
 
Patrick Heremans communicatieverantwoordelijke kOsh (foto) : 'Het gaat om de leerlingen van de tweede graad en van OKAN (OnthaalKlas Anderstalige Nieuwkomers).
 
De jongeren vatten hun tocht aan om 8.30 uur in de Scheppersstraat in Herentals. Burgemeester Peeters zal er het startschot geven. Dan gaat het richting Olen-Centrum via Sint-Jansstraat – Herenthoutseweg – Molekens – Keiningestraat – Kijnigestraat – Sint-Maartenstraat. Daar is een pauze voorzien in zaal De Pelikaan.

Tijdens deze pauze zal een delegatie van de groep ontvangen worden op het gemeentehuis van Olen door burgemeester Marcel Bellens. De tocht vervolgt: Dorp – Ven – Honingstraat – Industrielaan – Sluizenweg – doorsteek naar Geelseweg – Geelseweg – Herentals-centrum – Scheppersstraat. Omstreeks 11.30 uur zullen de leerlingen opnieuw op school zijn.
 
Elk van de deelnemende leerlingen laat zich voor deze voettocht sponsoren door familie, vrienden en kennissen, en dit voor een bedrag van 5 euro. Als 200 leerlingen erin slagen om elk 5 euro te verzamelen, zal kOsh-Scheppersstraat een bedrag van 1.000 euro kunnen overmaken aan Broederlijk Delen.

Financiële steun voor mensen als Molly in Oeganda, die plannen hebben om uit de armoede te geraken. Hun plannen. Onze steun.